(ВІДЕО) «Вступили в бій та знищили ударно-штурмовий загін рф», - прикордонник про оборону передмістя Сєвєродонецька

НАЗАД
19 квiтня 2023 17:14

Минулого літа військовослужбовці Луганського прикордонного загону в ході боїв за Сєвєродонецько-Лисичанську агломерацію виявили та спільно з бійцями ЗСУ знищили ударно-штурмовий загін російсько-окупаційних військ.

Прикордонники утримували позиції на околиці Сєвєродонецька в районі смт Метьолкіне.

«Виїхали в населений пункт Метьолкіне, тоді ще був міст через Сіверський Донець. Автомобілями доставили нас на опорний пункт. Я отримав позицію з назвою «Бублик», - пригадує прикордонник Олександр.

На позиції наші військовослужбовці організували оборону та спостереження за місцевістю. Під час чергування Олександр виявив накопичення окупантів в одній зі споруд.

«На горищі встановили спостережний пункт та організували чергування. Виявили рух противника в наш бік, старший підняв квадрокоптер для підтвердження. Аеророзвідка нарахувала понад 30 осіб», - розповідає оборонець.

Противник місцем зосередження перед штурмом обрав територію станції технічного обслуговування автомобілів. У приміщенні СТО російсько-окупаційні війська накопичували живу силу й озброєння. Мінометним обстрілом було зруйновано споруду, де перебували загарбники, при цьому поховавши більшість з них під завалами.

«Вони зайшли в будівлю, ми передали координати. Мінометники добре відпрацювали й влучили в споруду. Щоб не згоріти від пожежі, окупанти, які вціліли, почали відходити», - розповідає Олександр.

Аби остаточно ліквідувати загрозу атаки з боку противника, охоронці кордонів перейшли у ближній бій. За словами прикордонника, виснажений обстрілом ворог не очікував раптового удару: «Завдяки стрілецькій зброї ми їх доопрацювали. Вступили в бій й знищили щонайменше 8 окупантів».

І зовсім скоро переможні сурми голосно засурмлять по всій Україні! Героям слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси